Ben jij en je onderneming klaar voor de toekomst? Sonja PUT

De snelle evolutie van de huidige genetwerkte informatietechnologie vlakt de wereld af en verbindt iedereen 24/7, hun baan, gezinnen, vrienden, winkels, wereldwijde events en meer. We worden weer een wereldwijd dorp.

Onze traditionele modellen van organiseren, beheren en leidinggeven falen bij het aanreiken van duurzame oplossingen binnen onze huidige leefomgeving die wordt gekenmerkt door volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en dubbelzinnigheid. Ons milieu en onze economie, evolueren zoals nooit eerder gezien, sneller en op meer onvoorspelbaar manieren.

We kunnen niet meer op het verleden vertrouwen om ons naar de toekomst te leiden. Er wordt gezegd dat de meeste schoolgaande kinderen vandaag zullen werken in jobs of carrières die nog niet bestaan. En zij zullen hun carrièrestappen moeten aanpassen, steeds weer en weer.

Deze nieuwe context vraagt om andere denkpatronen van leiders, werknemers en de mensheid in het algemeen.

Wat betekent dit?

Wij = meer & meer verbonden: de wereld vervlakt.
We evolueren naar een meer complexe en chaotische wereld.
Het westen heeft niet langer een monopolie op de intellectuele brain-macht of innovatie.
Kennis is in een handomdraai en zonder kosten overal beschikbaar.
Informatie is overvloedig maar niet altijd betrouwbaar of relevant.
Technologische innovaties zijn slechts een deel van het spel, en niet langer elementen die het verschil maken met concurrenten. 'Hot' tech vandaag, is in een handomdraai beschikbaar zonder kosten en morgen al weer ouderwets.
Traditionele leiderschap stijlen, managementvaardigheden, mentaliteit en organisatiestructuren werken niet meer binnen deze context. Zelfs onderwijs moet heroverwogen worden.
Presentatie Sonja PUT, True Value Innovators. Meer info: sonja@truefutureinnovators.eu