Ontbijt Sessies

Onze ontbijtsessies starten telkens om 8u 's ochtends stipt, en duren niet langer dan 10u. Als u wil deelnemen aan één van deze sessies dient u zich eerst in te schrijven op deze site. Na de bevestigingsmail kan u zich dan eenvoudig inschrijven voor de ontbijtsessies.


 • Wat is blockchain?
  Blockchain is een vorm van databeheer, vergelijkbaar met een spreadsheet of een excel werkblad. Het universele grootboek van de blockchain is niets anders dan een lijst zoals in een spreadsheet. Een excelsheet, gedeeld met iedereen ter wereld. Een lijst met gegevens waarbij iedereen die meedoet een exacte kopie van die lijst krijgt en kan zien wat er in staat. Iedereen met de spreadsheet kan vervolgens ook wijzigingen aanbrengen in de database. En wanneer een wijziging in de spreadsheet wordt gemaakt, dan wordt deze aanpassing direct overgenomen op alle andere kopietjes van de lijst. Het resultaat is dat iedereen altijd naar dezelfde lijst met gegevens kijkt. Overal ter wereld, op elk moment.
  Het unieke van een blockchain is dat alleen nieuwe regels toegevoegd kunnen worden aan de onderkant van de lijst. In feite is hiermee het enige wat een blockchain doet het toevoegen van nieuwe rijen, die automatisch met iedereen worden gedeeld. Het is onmogelijk om een wijziging door te voeren in eerder toegevoegde regels. De cryptografische software van het systeem zorgt hier voor.


 • Het nieuwe erfrecht 2018, wat en wanneer?

  Op 1 september 2018 treedt de nieuwe regeling van het erfrecht effectief in werking. Concreet betekent dit dat niet alleen uw schenkingen van na die datum onder de nieuwe regeling zullen vallen.

  Tijdens deze sessie worden behandeld:
  • Nieuwe erfrechtregels: verduidelijking wijzigingen
  • Kent u al enkele mogelijkheden maar brengen die u niet het gewenste resultaat?
  • Wilt u absolute controle bij de overlevende partner en geen erfbelasting?
  • Wat is het belang van een goed onderbouwd huwelijkscontract?
  • Successieplanning via levensverzekeringen: toelichting veranderingen
  • Fiscaalvriendelijk schenken van vastgoed: bent u op de hoogte van de regels?