FEDASIL zoekt gebouwen – ook leegstaande bedrijfsgebouwen

Sprekers: Tim LAGRANGE en Stefanie BROOS  –  Coördinatiecel van Fedasil

Fedasil, het Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers, heeft bijkomende opvangplaatsen nodig. Sinds enkele maanden stijgt de opvangduur in hun centra en om opvang te kunnen verzekeren voor al deze personen, moet Fedasil zo’n 500 plaatsen openen per maand.

Omdat het Agentschap continu naar gebouwen zoekt, staat het in nauw contact met verschillende instanties zoals de Regie der Gebouwen, Defensie, provincies, jeugdbewegingen, campings, privé-eigenaren, immobiliënkantoren en leegstandbeheerders.

Tijdens deze sessie wordt dieper ingegaan op de maatschappelijke opdracht van Fedasil en waarom er nu net naar extra plaatsen wordt gezocht. Er wordt gelinkt met het leegstandsbeheer in de bedrijfswereld en uitgekeken naar mogelijkheden om de handen in elkaar te kunnen slaan.

 

 

Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (www.fedasil.be)

Fedasil zorgt voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming en garandeert kwaliteit en conformiteit binnen de verschillende opvangstructuren.

Zij coördineert ook de organisatie van vrijwillige terugkeer naar de herkomstlanden. Ze informeren de migranten en de partners via www.vrijwilligeterugkeer.be.

 

    Bedankt voor uw inschrijving.
    We hebben een bevestigingsemail gestuurd.
    Geen email ontvangen, neem even contact op via secretaris@bbcl.be of met Rina op 0475/560.427

    Tot slot, geef je even mee bekendheid aan ons evenement door te delen via één van de "Social Knoppen".