Onze Events

Bij BBCL staat netwerken centraal. Wilt u een bijeenkomst bijwonen? Dat kan !
Niet-leden, geïnteresseerden in het onderwerp van een bijeenkomst kunnen deze bijwonen (inschrijven verplicht). Deelname ontbijt en infosessie € 30,00/pp.

De agenda van de BBCL bijeenkomsten ziet er als volgt uit:

  1. Verwelkoming en gezamenlijk ontbijt
  2. Voorstelling gasten en nieuwe leden
  3. Gastspreker met een actueel onderwerp, vraag en antwoord
  4. Clubinformatie en bespreking diverse
  5. Agenda en spreker/onderwerp volgende bijeenkomst.

De bijeenkomsten starten om 8u   en het einde is telkens om 10u stipt.

Geplande Events


Gewijzigde registratierechten aankoop eerste woning Vlaanderen

woensdag 02 februari 2022

De registratierechten zijn in Vlaanderen de laatste jaren al verschillende keren hervormd. In juni 2018 betaalde je nog 7 procent in plaats van 10 of 5 procent voor een gezinswoning. In 2020 zijn de registratierechten verder verlaagd naar 6 procent om het einde van de Vlaamse woonbonus te compenseren. Wie daarbij ook nog voor een ingrijpende energetische renovatie kiest, betaalt op dit moment nog 5 procent.Opties en warranten = optimalisering verloning werknemer en zelfstandige!

woensdag 09 maart 2022

Een aandelenoptie is het recht dat je toekent om aandelen te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Als de aandelenoptie op de beurs genoteerd is, is het een warrant. Het interessante aan warrants is dat ze onmiddellijk nadat je medeweker ze toegekend gekregen heeft, opnieuw verkocht kunnen worden. Aandelenopties en warrants zijn, als deze aan een aantal voorwaarden voldoen, vrijgesteld van werkgevers- en werknemersbijdragen voor sociale zekerheid.Geld is schuld en schuld is geld!

woensdag 06 april 2022

Geld is schuld klinkt vreemd. Toch is schuld een grote uitvinding. Wat is geld? Waarom geldt: geld is schuld? Waarom zijn geld, krediet, schuld en de financiële sector belangrijk voor de economie? Waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe? Geld is ontstaan om handel makkelijker te maken en word gecreëerd door banken. Eerst is geld ontstaan, daarna sparen en uitgeven. Het is een ruilmiddel om goederen tegen hun werkelijke waarde te kunnen ruilen. Daarna zijn er banken ontstaan. Dit om het geld te bewaren en te beheren. Geld wordt gecreëerd door banken die leningen verstrekken, zo ontstaat schuld. De geldstroom neemt toe als banken geld lenen (schuld) wat er fysiek niet is. Met die leningen worden rekeningen betaald, nieuw geld is gecreëerd.


Bekijk hier de volledige lijst.

Afgelopen Events


Convincing Company Compass

woensdag 05 januari 2022

Overtuigend ondernemen: een duidelijk doel, maar een soms vaag concept. Om overtuigend ondernemerschap net dat beetje meer hapklaar te maken, stelde Wouter Danckaert een lijst op met 12 tips om als ondernemer steviger in je schoenen te staan.Het “enthousiasmevirus” brengt orde in de chaos

woensdag 01 december 2021

We staan aan het begin van een grote stroomversnelling in de natuurlijke evolutie en in de menselijke geschiedenis. De klimaat opwarming en ook de covid epidemie zullen doorwerken in honderden andere snelle omslagen, groot en klein die ons steeds vaker zullen verrassen. Dit vereist een nieuwe manier van denken.Collega in hoofd en hart.

woensdag 03 november 2021

Medewerkers zijn het menselijke kapitaal van alle organisaties en bedrijven. Het mentaal welbevinden op de werkvloer is essentieel om niet alleen de doelstellingen (kwantitatieve en kwalitatieve) te behalen maar ook een duurzame en LT-strategie te realiseren. Zaakvoerders, leidinggevenden en managers spelen een belangrijke rol in het bevorderen van het welzijn van de medewerker. We stellen vast dat een groot aantal leidinggevenden hun verantwoordelijkheid niet opneemt en focust op het eigen belang. Vanuit een zeker egocentrisme (ja zelfs narcisme) en/of een te sterke operationele focus en/of een gebrek aan people-management- en communicatieskills hebben ze een negatieve impact op de bedrijfscultuur en het vinden van een evenwicht in 'welzijn en welvaart’. Inzicht in aanpak, tips and tricks over hoe men op een pragmatische en menselijke manier kan verbinden met de collega’s en de medewerkers.  


Bekijk hier de volledige lijst.