Onze Events

Bij BBCL staat netwerken centraal. Wilt u een bijeenkomst bijwonen? Dat kan !
Niet-leden, geïnteresseerden in het onderwerp van een bijeenkomst kunnen deze bijwonen (inschrijven verplicht). Deelname ontbijt en infosessie € 30,00/pp.

De agenda van de BBCL bijeenkomsten ziet er als volgt uit:

  1. Verwelkoming en gezamenlijk ontbijt
  2. Voorstelling gasten en nieuwe leden
  3. Gastspreker met een actueel onderwerp, vraag en antwoord
  4. Clubinformatie en bespreking diverse
  5. Agenda en spreker/onderwerp volgende bijeenkomst.

De bijeenkomsten starten om 8u   en het einde is telkens om 10u stipt.

Geplande Events

Bekijk hier de volledige lijst.

Afgelopen Events


Green mobility: organisatorische en fiscale aspecten

woensdag 04 mei 2022

De federale overheid besliste dat voertuigen rijdend op fossiele brandstoffen vanaf 2026 niet langer fiscaal aftrekbaar zullen zijn. Ondernemers en bedrijven zullen dus moeten nadenken over de mobiliteit van hun werknemers en op termijn overschakelen naar een 'elektrische' bedrijfsvloot.Geld is schuld en schuld is geld!

woensdag 06 april 2022

Geld is schuld klinkt vreemd. Toch is schuld een grote uitvinding. Wat is geld? Waarom geldt: geld is schuld? Waarom zijn geld, krediet, schuld en de financiële sector belangrijk voor de economie? Waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe? Geld is ontstaan om handel makkelijker te maken en word gecreëerd door banken. Eerst is geld ontstaan, daarna sparen en uitgeven. Het is een ruilmiddel om goederen tegen hun werkelijke waarde te kunnen ruilen. Daarna zijn er banken ontstaan. Dit om het geld te bewaren en te beheren. Geld wordt gecreëerd door banken die leningen verstrekken, zo ontstaat schuld. De geldstroom neemt toe als banken geld lenen (schuld) wat er fysiek niet is. Met die leningen worden rekeningen betaald, nieuw geld is gecreëerd.Opties en warranten = optimalisering verloning werknemer en zelfstandige!

woensdag 09 maart 2022

Een aandelenoptie is het recht dat je toekent om aandelen te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Als de aandelenoptie op de beurs genoteerd is, is het een warrant. Het interessante aan warrants is dat ze onmiddellijk nadat je medeweker ze toegekend gekregen heeft, opnieuw verkocht kunnen worden. Aandelenopties en warrants zijn, als deze aan een aantal voorwaarden voldoen, vrijgesteld van werkgevers- en werknemersbijdragen voor sociale zekerheid.


Bekijk hier de volledige lijst.