Onze Events

Bij BBCL staat netwerken centraal. Wilt u een bijeenkomst bijwonen? Dat kan !
Niet-leden, geïnteresseerden in het onderwerp van een bijeenkomst kunnen deze bijwonen (inschrijven verplicht). Deelname ontbijt en infosessie € 30,00/pp.

De agenda van de BBCL bijeenkomsten ziet er als volgt uit:

  1. Verwelkoming en gezamenlijk ontbijt
  2. Voorstelling gasten en nieuwe leden
  3. Gastspreker met een actueel onderwerp, vraag en antwoord
  4. Clubinformatie en bespreking diverse
  5. Agenda en spreker/onderwerp volgende bijeenkomst.

De bijeenkomsten starten om 8u   en het einde is telkens om 10u stipt.

Geplande Events


“Beleggingsfondsen op maat, nu ook voor vennootschappen. Een beleggingsverzekering als alternatief voor de bancaire DBI-bevek “.

woensdag 04 maart 2020

VITIS-Life lanceert in België een Luxemburgs kapitalisatiecontract (branche 6) voor vennootschappen. ‘Het prudentieel toezicht op het product ligt in Luxemburg, maar het wordt wel aangeboden in een Belgisch verzekeringscontract’. Verzekeringscontract als alternatief voor DBI-bevek?


Bekijk hier de volledige lijst.

Afgelopen Events


Social Media voor ondernemers (2) – Een les in Linkedin

woensdag 05 februari 2020

Het belang van je online aanwezigheid voor de groei van je onderneming staat buiten kijf. Digitale marketing is echter een ruim en complex geheel van strategieën en tactieken. Linkedin biedt meer mogelijkheden dan tot heden gekend en gebruikt. Aan de hand van overzicht, doorspekt met tips en tricks, leer je hoe je hierin je weg kan vinden, hoe je de juiste prioriteiten kan leggen en hoe je valkuilen kan vermijden.Waarom een professionele vertaler effectiever is dan ‘Google translate’!

woensdag 08 januari 2020

De waarde van vertalers die beschikken over een grondige beheersing van de brontaal van de documenten is cruciaal. Maar de bedrijven van vandaag met hun globale dimensionering hebben meer nodig dan dat. Omdat de vragen tot vertaling in toenemende mate gespecialiseerd zijn in verschillende en vaak niche onderdelen van de business, is het vandaag meer dan ooit van groot belang dat er met veelzijdige vertalers wordt gewerkt. Er wordt geëist dat ze niet enkel uitzonderlijk goed zijn in het vertaalwerk op zich maar die ook uitmunten in een aantal belangrijke disciplines op maat van de behoeften van de klanten. Dus heel wat effectiever dan hetgeen vertaalrobots à la ‘Google translate’ bieden.Crowdfunding / Crowdlending: een aanvullende financieringsvorm

woensdag 04 december 2019

Crowdfunding is een manier om een onderneming te financieren met behulp van een grote groep financiers. De ondernemer leent bij het grote publiek geld om een voorgenomen investering te financieren. Hiervoor zijn op internet zogeheten crowdfundingplatforms actief. Zodra genoeg mensen geld hebben toegezegd, is het project “vol gelopen” en kan de ondernemer de lening opnemen. De samengestelde naam dekt exact de lading: een menigte (crowd) van mensen financiert (fund) een bedrijf.


Bekijk hier de volledige lijst.