Onze Events

Bij BBCL staat netwerken centraal. Wilt u een bijeenkomst bijwonen? Dat kan !
Niet-leden, geïnteresseerden in het onderwerp van een bijeenkomst kunnen deze bijwonen (inschrijven verplicht). Deelname ontbijt en infosessie € 30,00/pp.

De agenda van de BBCL bijeenkomsten ziet er als volgt uit:

  1. Verwelkoming en gezamenlijk ontbijt
  2. Voorstelling gasten en nieuwe leden
  3. Gastspreker met een actueel onderwerp, vraag en antwoord
  4. Clubinformatie en bespreking diverse
  5. Agenda en spreker/onderwerp volgende bijeenkomst.

De bijeenkomsten starten om 8u   en het einde is telkens om 10u stipt.

Geplande Events


“Stand van zaken: huidige en te verwachten economische situatie Vlaanderen en België“.

woensdag 07 december 2022

Een analyse van topics als recessie, inflatie, loonkosten en verwachtingen voor 2023, gezien in het licht van de internationale situatie.


Bekijk hier de volledige lijst.

Afgelopen Events


De Russisch-Oekraïense oorlog en impact op ons dagelijks leven en zakendoen

woensdag 09 november 2022

Russische van afkomst, studeerde o.a. in Sint-Petersburg en Leiden en woont al vele jaren in België. Zij Is/was betrokken bij heel wat business deals van Europese bedrijven in Rusland en kan vanuit de zakelijke realiteit vandaag de gebeurtenissen, achtergronden en relaties tussen Rusland, Oekraïne en Europa toelichten evenals de impact op KMO’s en ons dagelijks leven.Green mobility: organisatorische en fiscale aspecten

woensdag 04 mei 2022

De federale overheid besliste dat voertuigen rijdend op fossiele brandstoffen vanaf 2026 niet langer fiscaal aftrekbaar zullen zijn. Ondernemers en bedrijven zullen dus moeten nadenken over de mobiliteit van hun werknemers en op termijn overschakelen naar een 'elektrische' bedrijfsvloot.Geld is schuld en schuld is geld!

woensdag 06 april 2022

Geld is schuld klinkt vreemd. Toch is schuld een grote uitvinding. Wat is geld? Waarom geldt: geld is schuld? Waarom zijn geld, krediet, schuld en de financiële sector belangrijk voor de economie? Waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe? Geld is ontstaan om handel makkelijker te maken en word gecreëerd door banken. Eerst is geld ontstaan, daarna sparen en uitgeven. Het is een ruilmiddel om goederen tegen hun werkelijke waarde te kunnen ruilen. Daarna zijn er banken ontstaan. Dit om het geld te bewaren en te beheren. Geld wordt gecreëerd door banken die leningen verstrekken, zo ontstaat schuld. De geldstroom neemt toe als banken geld lenen (schuld) wat er fysiek niet is. Met die leningen worden rekeningen betaald, nieuw geld is gecreëerd.


Bekijk hier de volledige lijst.